Sreća se nalazi u namaKako je ovo ludo vreme, ludi smo i  mi. U poslednje vreme su sve češće promene raspoloženja kako kod žena, tako i kod muškaraca. Okidač može biti gotovo bilo šta. U dubini duše smo svesni da naša reakcija nije u redu, ali nas to nezaustavlja. Lavina emocija i hormona struji kroz vas i mora napolje. Najgore od svega je što posle vašeg ispada, osećate se ranjivo i znate da ste pogrešili i povredili drugu osobu.

Dugo sam razmišljala šta je uzrok toga i kako bi to moglo da spreči, i onda mi je sinulo - Praznina.
Ono zbog čega se vi tako ponašate je ništa više nego jedna obična praznina. To je sasvim normalno. Svaka osoba se zbog nekih neostvarenih želja oseća prazno. Ceo život vas prati . Svi imamo neki primer pored sebe, a najbolji primer su vam roditelji. Moj otac je jarko želeo da bude muzičar. Imao je priliku, bio je dobar u tome, ali život ga je tada testirao i odveo u skroz drugom smeru. Posle 30 godina rada nečega čega niste ljubitelj vi postajete olupina.

Sve se da ispraviti. Samo trebate da usrećite sebe. Znam, deluje nemoguće, možda i pomalo drsko sa moje strane što vam tako kažem, ali to je stvarno izvodljivo. Odvojite za sebe bar sat vremena dnevno i iskoristite ih maksimalno, radeći ono što vas čini srećnim, ono što niste do sada imali prilike da uradite, a hteli ste, ono u čemu ste nekad uživali...

Verovatno  sada, dok čitate ovo, krećete da nabrajte razloge zbog kojih je to neizvodljivo, ali zapamtite, to su samo izgovori. Izvedite sebe na sastanak, Upoznajte svoju malenkost i njene želje. Ako vam je lakše, svoje želje zapišite na papir, i kako koju ispunite, častite se. Zaslužili ste.

Uopšte nije važno koliko godina imate, i šta će neko da kaže. Npr: ,,Vidi je, ima 50 godina sad je našla da peva u horu, što ne skuva nešto mužu...'' Takve stvari vas ne zanimaju!
Vi ste jaka ličnost i iznad toga ste. Mnogo je ljudi kojima je tuđe slađe. ali vi niste jedni od njih, makar se trudite da ne budete. Vi niste prazna osoba koja radi od jutra do sutra, koja nema svoj život. Vi uzimate život u svoje ruke i usmeravate ga u kom pravcu želite da idete. Vi imate svoj ispunjen život.


Autor: Ja

Коментари

 1. Beautiful post. Happiness is when I am living a full life.

  ОдговориИзбриши
 2. Divan tekst i poruka - sreca je stvarno u nama.

  ОдговориИзбриши
 3. Potpuno se slažem s tobom. 20 godina sam bila ovdje, ali se nisam osječala živom, dok nisam shvatila, da moram prvo usrečiti sebe, a tek onda druge. I sada, skoro 2 godine poslije, ne osječam više prazninu, nego sreču - oko mene imam osobe, koje volim, radim šta me čini sretnu i to je to. Sreča je stvarno u nama. :)

  https://tinkaragolob.wordpress.com

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala puno. Drago mi je sto ima osoba koje dele moje misljenje. :)

   Избриши
 4. Yes you are correct, Happiness is within Us and we often forget that and keep searching somewhere else. Nice post.

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Thank you very much. I'm glad you share my opinion.

   Избриши

Постави коментар

Популарни постови

Više sam nego raspoložena za saradnju. Radujem se vašim idejama.

Име

Имејл адреса *

Порука *